Pentuja

Pienimuotoista kasvatustyötä hyvin harvakseltaan. Jalostukseen käyttämäni koirat ovat koe-, ja näyttelypalkittuja, luonnetestattuja sekä terveystarkastettuja vähintäänkin voimassa olevan PEVISA-säännön mukaan.

~ Pitkäkarvainen weimarinseisoja pentue suunnitteilla 2023 ~

Urosta ei ole Taikalle vielä päätetty, mutta tärkemmät haetut ominaisuudet ovat käyttöominaisuuksiin, luonteeseen ja terveyteen painottuvia.

Taika on metsästyskäytössä oleva perhekoira, joka on luonteeltaan ihmisrakas, aktiivinen ja erinomainen lapsiperheen koira. Se on erittäin pitkämielinen alle kolmevuotiaan pojanviikarin kanssa. Taika on weimariksi suhteellisen hiljainen eikä vahdi turhia, puolustustaipumusta se kuitenkin näytti luonnetestissä. Taika on luonteeltaan avoin ja erittäin vilkas, mutta se osaa myös rauhoittua. Matkakumppanina se on mitä mukavin, koska nukkuu koko matkan eikä hötkyile. Taikan onkin tempperamentiltaan 0 tai 100, välimuotoja ei juurikaan löydy.

Taika on ohjaajapehmeä, se ei kestä ohjaajaltaan karkeaa kohtelua, vaikka riistalla siitä löytyy kovuuttakin. Käytössä Taika on erittäin riistaviettinen ja myös saalisviettinen. Se on riistarikkaassa maastossa laajahakuinen ja vauhdikas. Vesi ei ole Taikan lempielementti, joten etsinkin sille urosta jolla on kova vesi-into. Taika on käynyt yhdessä metsästyskokeessa (Junkkari) jossa se on myöskin palkittu KAER NUO3 tuloksella. Taika on myös luonnetestattu LTEP 157+++ (Toimintakyky +1a, Terävyys +1a, Puolustushalu +3, Taisteluhalu +2b, Hermorakenne +1b, Temperamentti +2, Kovuus +1, Luoksepäästävyys +3, +++).

Taikalla ei ole havaittuja allergioita ja se on perusterve. Taikan eläinlääkärikäynnit rajoittuvatkin peruskäynteihin (rokotukset) ja yhteen korvakäytävässä olleen korren aiheuttamaan toispuoleiseen korvatulehdukseen.

Taikan terveystulokset ovat priimaa: lonkat A, kyynärät 0/0, selkä: LTV0 (normaali) ja VA0 (normaali). Silmät: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia.

Geenitestien tulokset: Terve, ei kanna rodulla todettuja DM, HUU/HYM tai Tremors/Shaking puppy syndromea.

Annan mielelläni lisätietoja 0443218821 /ghostmoors@gmail.com

*Pennut myydään vain muutoin soveltuviin, metsästystä harrastaviin koteihin*

Weimarinseisojapentueita löytyy Saksanseisojakerho ry:n pentuvälityksestä:
Pentueet - valitse rotu alasvetovalikosta