Pentuja

Pentueen sukutaulu

Uroksen valinta Taikalle oli pitkällisen prosessin tulos, jossa läpi kävin useita potentiaalisia uroksia. Tärkemmät haetut ominaisuudet ovat käyttöominaisuuksiin, luonteeseen ja terveyteen painottuvia, mielessä myös pitkäkarvojen kapean geenipoolin ylläpito. Hyviä pitkäkarvaisia uroksia käytetään maailmalla paljon. Urosvalinnaksi kohdistui lopulta Eicca eli FI MVA Qasida's Ag Apocalyptica .

Päädyin lopulta hakemaan poikkeuslupaa astuttaa Taika lyhytkarvaisella uroksella*, joka kantaa pitkäkarvaisuutta aiheuttavaa geeniä. Näin ollen odotettavissa on sekä pitkäkarvaisia että lyhytkarvaisia pentuja. Pennut rekisteröidään suoraan ilmiasun perusteella. Kaikki pennut tulevat olemaan joko pitkäkarvaisia (LL), tai lyhytkarvaisia jotka kantavat pitkäkarvaisuutta aiheuttavaa geeniä (Ll). Laskennallisesti noin 50/50.

Molemmat vanhemmat ovat kattavasti terveeksi terveystutkittuja (lonkat, kyynärät, selkä), perusterveitä, hyväluonteisia ja metsästyskoepalkittuja koiria. Isä on FI MVA ja emä mm. BALT MVA. Suunnitellun pentueen 4.polvisessa sukutaulussa on 29/30 koepalkittua koiraa (suomi, ruotsi, tsekki, saksa), kaksi käyttövaliota joista yksi myös kansainvälinen käyttövalio (C.I.T) ja 5kpl pohjoismaissa vähintään 1-tuloksella palkittua koiraa ja Saksassa/Tsekeissä VGP/VZ (allround) 5kpl yli 300pist (1.palkinto) palkittua koiraa.

*Rotujärjestölta on saatu puolto.

Annan mielelläni lisätietoja 0443218821 /ghostmoors@gmail.com

*Pennut myydään vain muutoin soveltuviin, metsästystä harrastaviin koteihin*

Weimarinseisojapentueita löytyy Saksanseisojakerho ry:n pentuvälityksestä:
Pentueet - valitse rotu alasvetovalikosta

§